Ga naar hoofdinhoud

Wendy Letterie-Wolterman is Legal Counsel bij Dornstedt Advocatuur. In het verlengde van onze advocaten komt zij vaak in beeld voor het opmaken van de processtukken en inhoudelijk contact met de cliënt. Dankzij haar jarenlange ervaring en opleiding specialist arbeidsrecht kan zij in veel arbeidsrechtelijke zaken de cliënt optimaal bijstaan en ondersteunen.

Wendy Letterie-Wolterman

Hoe is jouw carrière bij Dornstedt Advocatuur gestart?
Ik ben in 1998 als secretaresse begonnen bij de organisatie waar Michel toen aan verbonden was. Toen die maatschap in 2007 uit elkaar ging, ben ik voor Michel gaan werken, die toen dit kantoor startte. Ik was vliegende keep en deed bijna alles. Van pennen bestellen tot declaraties en brieven versturen. Dat was een heel leuke tijd en in de loop der jaren zijn we organisch gegroeid. In 2013 heb ik de opleiding legal assistant advocatuur afgerond, waardoor ik me inhoudelijk meer met zaken kon bezighouden. En sindsdien ben ik steeds meer de inhoud ingegaan. In het jaar 2019 heb ik ook de opleiding specialist arbeidsrecht afgerond.

Waar houd jij je voornamelijk mee bezig?
Naast het geven van juridisch advies en het onderhouden van contact met cliënten houd ik me bezig met het opstellen van processtukken, zoals faillissementsrekesten, dagvaardingen en verzoekschriften, maar bijvoorbeeld ook algemene voorwaarden of arbeidscontracten die geactualiseerd moeten worden. Daarnaast ben ik geregeld aanwezig bij gesprekken tussen Michel en cliënten om aantekeningen te maken en in de eerste lijn inhoudelijk op de hoogte te zijn. 

Waarom heb je ervoor gekozen om in de advocatuur te gaan werken?
Het feit dat je mensen kunt helpen, vind ik heel mooi. En vooral omdat je ze vaak helpt op momenten waarop het emotioneel ook zwaar wordt. Veel mensen weten op een gegeven moment niet meer wat ze kunnen doen. Dat wij hen dan bij kunnen staan, dat ze zich gesteund voelen en wij de zaak voor hen overpakken, dat vind ik het mooiste van dit werk.

Waarom denk jij dat cliënten voor Dornstedt Advocatuur kiezen?
We hebben als doel om snel te reageren. Niemand hoeft op ons te wachten. Van cliënten tot de wederpartij. Wij willen de cliënt ontzorgen en onszelf volledig inzetten om het hoogst haalbare te behalen. Vaak worden cliënten naar ons doorverwezen omdat we regelmatig als laatste redmiddel worden gezien en “doorpakken”. Ik denk dat dit heel goed laat zien waar wij als kantoor voor staan.

strijd
vaardig

Als we in overleg niet tot een oplossing komen, gaan we de confrontatie niet uit de weg. We zijn strijdvaardig. En vaardig in de strijd…

Lees meer over onze strijdvaardigheid in het ondernemingsrecht

toegewijd

Een juridisch geschil is dikwijls een ingrijpende zaak voor de betrokkenen. Het is belangrijk dat u in zulke gevallen advies kunt inwinnen bij een juridisch adviseur. Een vertrouwenspersoon die u van raad kan voorzien, een luisterend oor heeft en oog voor uw kant van de zaak. Dat doen wij met volledige toewijding. Want elke casus is uniek en vraagt om 100% aandacht.

Lees meer over onze toewijding bij juridisch advies

daad
krachtig

Dornstedt Advocatuur staat voor durf en daadkracht. Wij geloven in het gevecht voor uw recht en gaan niet voor de gemakkelijke deal. Het belang van onze cliënten staat altijd voorop. Dat belang behartigen wij dikwijls door voor u een zo gunstig mogelijke regeling te treffen met de tegenpartij.

Lees meer over onze daadkracht in het arbeidsrecht

Advocaat

Met recht betrokken

Back To Top